Юрий Ангелов и Валентин Танев бяха гости в студиото на "Тази сутрин”, а поводът за гостуването на актьорите беше Деня на театъра, който отбелязваме днес – празник за всички зрители и всички, които обичат театъра.

Тази вечер ще бъдат връчени и театралните награди "Икар”, а Велко Кънев ще получи посмъртно специален приз. Двамата актьори споделиха за спомените си от големия ни театрален талант, който ни напусна преди броени месеци.

Актьорите от "Седем часа разлика” Юрий Ангелов, Стоян Радев и Малин Кръстев са сред номинираните за наградата за главна мъжка роля. За главна женска роля ще се борят Лидия Инджова, Мая Новоселска и Невена Мандаджиева.

Номинираните са избрани от комисия, която е изгледала над 90 постановки, а втора комисия решава кой актьор да получи приза, разясни Валентин Танев, който е зам.-председател на Съюза на артистите в България. В 18:15 ч. днес започва влизането на номинираните по червения килим в Народния театър "Иван Вазов".

Името на тазгодишните награди е обявено като "Награди, като за последно”, съобразено с календара на маите, според който светът свършва през 2012 г.