След успешния концерт със солист и диригент Шломо Минц (вчера – 22 февруари), цикълът "Музиката на Америка" продължава с поредица от три концерта с любими на българската публика виртуози. Като част от стратегията на фондация "Америка за България” да предоставя възможност за изява на млади музиканти, заедно с виртуозите на сцената ще дебютират три деца, възпитаници на Националното музикално училище.

На 2 март от 19.30 ч. ще се проведе първият концерт от поредицата, в който българският пианист Людмил Ангелов и цигуларят Симеон Симеонов ще свирят с Classic FM М-Тел оркестър и диригент Григор Паликаров. Заедно с тях на сцената в зала "България" своя дебют на голямата сцена ще направи пианистката Констанца Дюлгерова, ученичка в Национално музикално училище "Любомир Пипков“.

"Във втория сезон на цикъла "Музиката на Америка“ искаме да покажем на българската публика най-добрите образци на българското и световното изкуство; да дадем сцена за изява както на утвърдени български творци, така и на изгряващи млади таланти; и най-важното – да запалим интереса на най-малките към изкуството и така да възпитаме бъдещата възторжена публика на стойностни културни прояви“, споделя Десислава Тальокова - изпълнителен директор на Фондация "Америка за България“.

Тази година цикълът "Музиката на Америка" включва 7 концерта, които ще се проведат в периода февруари – юни 2012 г. До края на март в програмата предстои четвъртият концерт от цикъла и втори от поредицата "Любими виртуози и нови звезди" с пианиста Георги Черкин, цигуларя Димитър Иванов и дебюта на младата пианистка Лили Богданова.

Билети за предстоящите концерти могат да бъдат закупени от касата на "Кантус Фирмус“ във фоайето на зала "България“ и онлайн на www.ticketsbg.com на цени от 12 до 40 лева.