Сър Мик Джагър, че концертите на One Direction му напомнят за тези на ранните "Стоунс", тъй като и двете банди не се чувствали комфортно, когато са притиснати от публиката и екзалтираните фенове.

69-годишният рок ветеран заяви пред телевизионния канал: "Преди няколко вечери гледах концерт на One Direction по телевизията. Той ми напомни страшно много за нашите ранни гастроли, когато бяхме притискани от феновете и сякаш се понасяхме над публиката. По същия начин и те бяха отнесени и видимо им беше неприятно. Но това стана на същото място 50 години по-късно!".

Външният вид на фронтмена на момчешката банда, Хари Стайлс, често е оприличаван с този на младия Мик Джагър. А китаристът на "Ролинг стоунс" Рони Ууд неотдавна заяви, че силно е окуражил младата група, когато са участвали в риалитито за нови таланти "Х Фактор" през 2010 г.

"Срещнах ги преди да станат знаменитости", спомня си Ууд. "Казах им – "Стегнете се, знам че можете!". Те все още ме викат да свирим заедно на импровизирани лайфове!".

One Direction успешно щурмуваха американските класации и бандата често е сравнявана с "Ролинг стоунс" и "Бийтълс", които осъществиха подобен пробив през 60-те години на миналия век.