Холандският диджей Matthew Dekay гостува тази вечер в София, като партито ще бъде в столичния Yalta Club.

Matthew Dekay започва да се занимава с електронна музика още в началото на 90-те години. До 2000 г. неговият талант се развива и се повлиява от новите звезди на електронната сцена като Danny Howells и Sasha.

Започва да издава първите си успешни сингли под лейбъла "One Star Recordings", но много скоро създава и свой собствен, наречен "Deep Recordings". Под него излизат и хитовете "If I Could Fly" и "Beautiful Monday".

Това лято се ражда най-новия проект на Dekay наречен All Day I Dream съвместно с Lee Burridge. В началото под това име се правят няколко парти поредици, а след това се превръща и в общия им лейбъл. Като идеята му е да насърчава красивата, меланхолична и очарователна страна на хаус музиката.

Този нов проект е едно от най-големите предизвикателства за артиста, с който той се противопоставя на съвременните тенденции в музиката. Освен този проект в края на миналата година официално се роди и втория му лейбъл Get Weird, който ще бъде представен на феновете му в Европа със серия партита.

Таланта на Matthew Dekay е оценен и от всички световно значим фестивали. Той се изявява на Extrema Festival, Dance Valley, PinkPop, Sensation както и Berlin Love Parade. Всяка година той обикаля повече от 100 държави и си е спечелил любовта на феновете по цял свят.