Киностудиата "Марвел" ще снимат филм за доктор Стрейндж, съобщи в интервю за MTV продуцентът на компанията Кевин Фейги.

Фейги заяви, че в киностудиата сега се обсъждат героите, на които в бъдеще ще бъдат посветени самостоятелни филми. Сред тях е доктор Стрейндж. Той напълно съответствал на критериите за герои на нови ленти. Според продуцента на "Марвел" Стрейндж е "забележителен и оригинален", освен това се отличава от
останалите персонажи, за които са били правени филми.

Ако в "Марвел" окончателно се спрат на доктор Стрейндж, филмът за него ще се появи на екран след 2015 година. Той ще следва лентата за Човека мравка, над която сега работи режисьорът Едгар Райт.

В интервюто за MTV продуцентът на компанията Кевин Фейги отбеляза, че в новия филм Райт ще осъществи авторските си виждания за супергероя.

През 2013 г. "Марвел" ще пусне два филма, чиито герои са персонажи от вселената на компанията. През пролетта феновете ще могат да видят "Железният човек 3", а през ноември - лентата "Тор: Тъмният свят".

Супергероят доктор Стрейндж е създаден от Стан Ли и Стив Дитко през 1963 г. Първоначално Стрейндж е обикновен човек и се занимава с неврохирургия, но след нещастен случай, който преобръща живота му, той е принуден да изучава и да практикува магии. По-късно се превръща в най-могъщия магьосник на земята.