Продуцентите на новия филм от поредицата "Междузвездни войни" са поискали от ветераните на оригиналната трилогия Марк Хамил и Кари Фишър да отслабнат, за да наподобят героите си Люк и Лея от ранните ленти.

61-годишният Хамил и 56-годишната Фишър за пръв път се превъплътиха в образите на Люк и Лея преди 36 години. Сега продуцентите искат от тях да влязат във форма, за да заприличат максимално на оригиналните герои.

"Марк и Кари трябва да се приближат във възможно най-голяма степен до образите на Люк и Лея от ранните филми. Продуцентите са готови да им помогнат и тъй като бюджетът е голям, те няма да пестят разходи", казва източник, запознат с проекта.

На Марк Хамил и Кари Фишър ще бъдат осигурени диетолог и фитнес инструктор, които ще им помогнат да влязат във форма преди началото на снимките. 71-годишният Харисън Форд няма да има подобни грижи - продуцентите са доволни от неговата физика.

Триото ветерани ще се събере отново за дългоочаквания седми филм от поредицата "Междузвездни войни", който ще бъде режисиран от Джей Джей Ейбрамс. Лентата трябва да излезе на екран през 2015 г.