Звездата от филма "Зверовете на дивия Юг" Кувензане Уолис вероятно ще изпълни главната роля във филмова адаптация на режисьора Уил Глук по бродуейския мюзикъл "Ани", след като стана ясно, че ролята няма да бъде поверена на Уилоу Смит, дъщерята на звездата от филмовата поредица "Мъже в черно" Уил Смит.

От "Сони" обмислят възможността ролята да изпълни 9-годишната Уолис, която стана най-младата актриса, получила номинация за награда "Оскар". Новият филм ще бъде продуциран от компанията "Оувърбрук ентъртейнмънт" на Уил Смит.

Независимо че Кувензане е избрана за ролята, от "Сони" са обезпокоени, че все още не са взети никакви решения, свързани с кастинга. Създаването на римейк по класическия мюзикъл за малкото сираче бе оповестено през 2010 г. като съвместен проект между Уил Смит и Jay-Z, като се предвиждаше Уилоу Смит, която е сключила договор със звукозаписната компания на Jay-Z, да изпълни главната роля.

Миналия месец обаче бе оповестено, че 12-годишната Уилоу е пораснала твърде много за ролята. Сценарият е написан от Ема Томпсън, а музиката ще бъде композирана от Jay-Z.