Феновете на Depeche Mode у нас могат да си отдъхнат – бандата потвърди, че концертът в София на 12 май ще се състои, но на стадион "Локомотив”, а не на "Георги Аспарухов", който предстои да бъде ремонтиран.

Наскоро обявеното от ръководството на футболен клуб "Левски“ начало на реконструкцията на стадиона в Герена "прави невъзможно провеждането на концерти там в близките две години. София Мюзик Ентърпрайсис съгласувала с мениджмънта на групата различни варианти за нова локация и в крайна сметка се стигнало до решението концертът да бъде на стадион "Локомотив“, на който през 2006 г. се състоя първият исторически концерт на Depeche Mode в България.

Подготовката около предстоящото събитие вече тече в пълна сила. Датата и началото на концерта си остават същите - 12 май от 20:00 ч. Промяната на стадиона няма да се отрази на цените на билетите. Всички закупени досега билети ще важат за съответния сектор и ценова категория, без да имат нужда от презаверяване.

Във връзка с многобройните запитвания и коментари за безопасността на стадион "Локомотив", които се появиха от страна на феновете след обявяването на смяната на локацията за концерта, организаторите от София Мюзик Ентерпрайсис разпространиха официално изявление, с което успокояват почитателите на бандата, че безопасността им е гарантирана.

"Преди да обявим новата локация за провеждане на концерта, проведохме консултации и направихме всички необходими срещи с отговорните институции”, заяви Иван Несторов, изпълнителен директор на София Мюзик Ентерпрайсис. “Има предварителен график и срокове за изпълнение на всички ремонтни дейности на стадиона. Най-важните от тях са укрепване на металните въжета над козирката в сектор "В“ и подмяна на част от мазилката на стадиона. Всички ремонтни дейности ще приключат преди датата на обявения концерт – 12 май 2013 г.“