Актьорът Колин Фърт се е съгласил да се превъплъти отново в образа на заекващия монарх Джордж VI в продължение на филма "Речта на краля". Ролята донесе на актьора куп награди, включително Оскар за най-добра мъжка роля.

Другите звезди от първия филм, Хелена Бонъм Картър, която изигра съпругата на краля Елизабет, и Джефри Ръш, който се превъплъти в образа на логопеда на монарха, също нямат търпение да работят по продължението заедно с режисьора Том Хупър.

Запознат източник разкрива, че действието в лентата ще се развива по време на Светкавичната война, началото на Втората световна война. Тя няма да е съсредоточена върху това как крал Джордж се бори да овладее заекването си, докато бомбите валят над Лондон. "Продължението ще покаже преживяванията на кралското семейство по време на Светкавичната война. То ще показва как привилегированото кралско семейство е връхлетяно от кризата и ще сравни преживяванията му с тези на обикновеното семейство на логопеда на монарха", разкри източникът.

"Речта на краля" спечели четири награди Оскар, за най-добър актьор в главна роля, най-добър филм, най-добър сценарий и най-добър режисьор. Той получи и номинации за най-добри поддържащи роли за Ръш и Бонъм-Картър.