Британският актьор и носител на "Оскар" Колин Фърт и съпругата му Ливия Джуджоли са били разделени за кратко през 2015 г., когато италианската продуцентка и режисьорка е имала връзка с мъж, когото впоследствие е обвинила в тормоз и преследване, съобщи Контактмюзик. 

Фърт и Джуджоли са се видели принудени да признаят този епизод от семейния си живот, след като е станало обществено достояние, че са замесени в полицейското разследване на италианския журналист Марко Бранкача.

Представител на двойката е потвърдил за в. "Таймс", че преди няколко години Колин Фърт и съпругата му са взели решението да се разделят, след което отново са се събрали.

"По това време Ливия има кратка връзка с г-н Бранкача. По-късно семейство Фърт отново се събират. Впоследствие г-жа Джуджоли месеци наред е обект на преследване от страна на г-н Бранкача, голяма част от което е документирано. По очевидни причини семейство Фърт не желаеха този въпрос да става обществено достояние", се посочва в изявлението.

Марко Бранкача – бивш дългогодишен семеен приятел на двойката, обаче отрича твърденията на Джуджоли, че я е преследвал.

По думите на журналиста по време на 11-месечната им връзка, започнала през 2015 г. в дома на семейство Фърт в Умбрия, Италия, помежду им е имало "вълшебна искра и любов" и Ливия дори е възнамерявала да се разведе, за да бъде с него. 

"Моето "преследване" се състоеше в две съобщения и един имейл, които изпратих, след като тя прекрати връзката ни през юни 2016 г. Ливия обаче подаде жалба срещу мен, защото се страхуваше, че мога да разкрия публично нещата, които ми сподели за брака си. За близо година тя ми изпрати стотици съобщения, снимки, видеа", казва Бранкача. 

57-годишният Колин Фърт и 48-годишната Ливия Джуджоли са женени от 1997 г. и имат две деца, Лука и Матео, съответно на 16 и 14 години. Актьорът има и по-голям Син, Уил, от предишна връзка с актрисата Мег Тили, припомня изданието.

(БТА)