Фотографът Михаил Новаков представя първата си самостоятелна изложба "Коли, мацки и пейзажи". Експозицията ще бъде открита от 18 ч. днес в рамките на платформата за съвременно изкуство и млади автори "Място за срещи" на галерията "Васка Емануилова".

Куратори са топ-фотографите Борис Мисирков и Георги Богданов, съоснователи на "Агитпроп" и Българското фотографско сдружение, автори на многобройни художествени проекти, с богата творческа биография от участия в страната и чужбина.

"Уредите за наблюдение" на Михаил Новаков регистрират всичко наред, без значение дали е красиво или грозно, важно или незначително, фокусирано или размазано. На пръв поглед хаосът е пълен, но постепенно отделните кадри оформят една много любопитна и красива документална картина”, посочват от галерията.

"Това е разказ за една група, която тотално не се интересува от местната политика, но е много наясно с текущите тенденции по света и би изглеждала горе-долу по същия начин в който и да е европейски, азиатски или американски метрополис. Глобалният лайфстайл и локалният декор от панелки, недовършени хотели и бентлита оформят странен микс, който всъщност е пред очите ни всеки ден, но е станал толкова привичен, че вече не го забелязваме”, отбелязват кураторите.