Кейти Пери може да изиграе дългогодишната приятелка на Фреди Меркюри – Мери Остин, в биографичния филм за фронтмена на Queen, предаде nme.com.

Според източник на "Мирър” изпълнителката на хита "I Kissed a Girl” много иска да участва във филма, защото е голяма почитателка на Меркюри. Както вече бе съобщено, в ролята на Фреди ще видим Саша Барън Коен.

Меркюри и Остин са двойка цели 6 години през 70-те, а след края на връзката им остават много близки приятели. Фреди многократно е заявявал, че Мери е „любовта на живота му”, въпреки че след нея той има само хомосексуални връзки, повечето от които траят не повече от една нощ. Бурният му сексуален живот е причината да се зарази със СПИН и именно Мери Остин е една от първите близки на звездата, които разбират за заболяването, докато Фреди крие болестта от целия свят и дори от колегите си от Queen.

Фреди завещава дома си и голяма част от парите си на Мери Остин, пренебрегвайки Джим Хътън – партньорът му през последните 6 години от живота му. Този факт е достатъчно красноречив за специалните отношения между Фреди и Мери Остин.