Колумбийският певец Карлос Вивес получи пет номинации за наградите "Грами" за латино музика. За същия брой отличия ще се бори и аржентинското дуо "Иля Куряки и Валдерамас".

Сред петте номинации на 52-годишния Вивес са в ключовите категории за албум на годината за "Corazon Profundo" и за песен и запис на годината за парчето "Volvi A Nacer".

Аржентинското дуо "Иля Куряки и Валдерамас", вдъхновило се за името си от руския телевизионен шпионин Иля Курякин и бившия колумбийски футболист Карлос Валдерама, също е с пет номинации, сред които за най-добра песен в стил ърбан и най-добър алтернативен албум.

Испанският певец и автор на песни Алехандро Санс и Каетано Велосо - пионерът в бразилския музикален жанр тропикалия, са с по четири номинации за отличията. Санс е номиниран в ключовите категории за албум, песен и запис на годината, а 71-годишният Велосо - за песен и запис на годината.

Испанският певец и актьор Мигел Босе бе обявен за Личност на годината. С тавата си "Papitwo" 57-годишният испанец ще се съревновава в категориите за албум на годината и най-добър съвременен поп албум.

Американската певица Натали Коул, която тази година издаде първия си испаноезичен проект "En Espanol", е номинирана с него в категорията за албум на годината, а с песента си "Bachata Rosa" - дуетно изпълнение с Хуан Луис Гера, ще се бори за приза за запис на годината.

Церемонията за наградите "Грами" за латино музика ще се състои на 21 ноември в Лас Вегас.