Студенти от различни университети се стягат за поредния Студентски куиз в "Строежа” – тази вечер, 30 октомври, от 19:00 часа. Както при предното издание на инициативата, състезанието между студентските отбори ще бъде придружено от безплатен концерт, като този път в клуба забиват Jeremy?.

Със Студентския куиз организаторите целят да покажат другото лице на младите хора и да докажат, че знанията и забавленията не са взаимоизключващи се.

В четири различни вечери в рамките на месец и половина в битката на знанията се срещнат 32 отбора от по четирима студенти от различни университети - по 8 екипа на събитие. Финалът между четиримата отделни победители ще се състои на 4 декември. Като награди участниците получават книги, а и удоволствието да се забавляват безплатно с концертите на родните банди, които подкрепят инициативата.

Довечера гости на "Движение за промяна на студентите“ ще бъдат музикантите от JEREMY? Четиричленната формация работи усилено по албум, като съвсем скоро бе представен филм за тях, в който бяха включени част от готовите песни. Групата ще се появи на сцената точно в 22:00 за близо 90-минутен сет.

Участници в самото състезание ще бъдат студенти от Софийски университет, Технически университет - София, УНСС, УАСГ, Академия на МВР - общо 32 души. Участниците са представители на специалностите Архитектура, Право, Бизнес журналистика, Компютърни науки, Телекомуникации, Биотехнологии, ССС, Европеистика, Международни отношения, Човешки ресурси, Маркетинг, Пожарна и аварийна безопасност.

Довечера Строежа отваря врати в 18:00 часа. Началото на Студентския куиз е от 19:00 часа, а концертът на Jeremy? започва в 22:00.

Вход свободен!

Правилата на играта:

Желаещите за участие в играта сформират отбори от по четирима души. Във всяко издание участват по осем отбора. Въпросите, които се задават, са разделени в пет категории, избрани от посочените тематични кръгове:

- история
- литература и изкуства
- география
- социални науки
- спорт
- студенти и образование

Във всеки тематичен кръг има по пет въпроса.

Когато водещият зададе въпрос, участниците имат 20 секунди време, за да се консултират по групи и да посочат верния отговор. Когато времето изтече, капитаните на отборите вдигат верните отговори (А, Б, В или Г). Всеки верен отговор носи една точка. Играта се провежда в две квалификации по четири отбора и финал между двата победителя.