А сега – интервю с една истинска легенда. Tой е сред десетте най-продавани музиканти в историята и вече 42 години е на върха – Хулио Иглесиас! За него казват, че е като виното – да си пийнеш глътка е добре, но да изпразниш бутилката е главоболие. През 70-те е харчил по 1 млн. долара годишно за редки сортове вино, а сега казва, че никакви пари не са в състояние да го накарат да се качи на сцената. Прави го заради страстта. След 42 години на върха, Хулио Иглесиас е все така усмихнат, духовит и твърдо решен да не разваля легендата за Казанова. Той дойде на интервюто ведър, разцелува всички, настояваше прожекторите да не осветяват само него, отпи от водата, с която е заместил виното и започна да разказва...

Понякога уморявате ли се от шума, напрежението, вниманието?
Не, и ще ви каза защо – питахте ме за България. Много мога да говоря за българите, мога да говоря и за София. Когато ходя някъде, наистина изучавам мястото, влизам в сърцата на хората. Не е въпроса само да дойда в България, да пея и да си тръгна, аз принадлежа на хора като майка ти, баща ти, баба ти и дядо ти вече три поколения. Те се трудиха като луди и извоюваха вашата свобода. Сега младото поколение живее в държава, в която свободата вече е предимство. Толкова много писма съм получавал от България през годините, затова искам да благодаря на всички българи, че са ме подкрепяли през всички тези години.

Как поддържате образа на романтичен певец, икона?
Въпросът не е в това. Не можеш да поддържаш имиджа. Аз съм си такъв. Не флиртувам с теб, само защото сме близо един до друг, бих флиртувал с теб по прекрасен начин, защото аз съм флиртаджия – сутрин флиртувам с утрото, следобеда – със следобеда, флиртувам с морето, флиртувам с всяко живо същество. Това ми дава сила да оцелявам.

Какво обичате да правите в свободното си време, когато го имате?
О, аз мразя почивките, мразя когато не работя. Обикновено спя. Използвам цялото свободно време да спя. Разбира се, че чета вестници и правя всичко останало, но ако ме питате кое ми е интересно на мен, освен музиката ми, това е моят бизнес, имам много бизнеси, извън музиката.

С какво друго се занимавате, освен с музика?
Имам голф курсове, услуги, хотели, недвижима собственост…

Имате чувство за хумор – кой е любимият ви виц?
Ами, когато си говоря с огледалото, това е чувство за хумор. Ето ти виц – не трябва да си най-добрият в училище, за да станеш президент на страната. Това трябваше да е смешно.

Каква музика има във iPod-a ви?
Ами, чакай да видя. Жена ми е качила всички нови песни, защото сега записвам албум със старите си хитове. Обикновено нямам музика в iPhone-a си.

А какво?
Имам снимки на децата, бизнес имейли, но не и музика. ...Нямам мнгоо време аз съм един пасивен активист в музиката. Певец съм, но не съм активен като слушател. Даже собствените си песни не слушам. Единствено се наслаждавам на тръпката от концертите.

Защо ви трябваха 20 години, за да предложите на съпругата си Миранда?
Веднага ще ви кажа – просто тя държеше парите. И единственият начин да си ги върна, беше като се оженя за нея. Шегувам се. Ами, защото ни се родиха пет деца. Тя е датчанка. И никога не сме обсъждали сватбата докато един ден малкото дете, което сега е на 5 години, тогава беше на 3, каза: „Тати, сложи си ръката върху ръката на мама като на сватба" и гледаше мен, гледаше нея и той ни провокира. Толкова много се обичаме и професионално дори, че решихме да се оженим. Емоционално усещането е страхотно, но има и много заблуди. Много е лесно емоционално да се ожениш за някого, но когато го направиш осъзнато и професионално, вземеш ръката на съпругата си и кажеш: „Това е завинаги", това е силно обвързване.

Как точно й предложихте?
Аз и на теб се опитах да предложа, защото нея я няма. Как й предложих ли? Никак – с очи – просто се погледнахме и си казахме: „Време е". Въобще не съм падал на колена, нищо подобно. Направих го по много цигански начин.

Какво е да сте баща на осем деца?
Това е доказателство, че обичам жените. Защото ако не обичаш жените, а само ги използваш, не можеш да си баща на осем души. Не говорим за някой пещерняк, слязъл от планината, който има 25 деца, с цялото ми уважение.

Понякога бъркате ли им имената?
На децата ли? Не, те са само осем. Аз не бъркам и текстовете на песните си. Не ми трябва партитура.

Една от легендите около името на Хулио Иглесиас е, че е имал над 3000 жени – каква е истината, както и има ли конкуренция между него и синът му Енрике и каква си спомня от годините като вратар в Реал Мадрид и защо преди години е бил лош певец, всичко това и 3 неразказани истории, гледайте този уикенд в предаването "Тази неделя".