Две постановки ще представят независимия куклен театър у нас на "ACT Фестивал за свободен театър: 2" - спектаклите "На ръба” и "Деволюция”. Младите екипи, които стоят зад представленията, търсят свой собствен сценичен език, който да отговаря на артистичните и социалните им позиции, идеи и търсения.

На ръба Снимка: Иван Дончев
"На ръба" - 16 ноември, Сфумато, 21:30 часа

Спектакълът е изцяло свободен авторски спектакъл на трима току-що завършили студенти - Стефания Георгиева, Христо Таков и Камен Марин, или Театър АТОМ.

Спектакълът "На ръба” танц, пластика, кукления театър и пантомима. Чрез всички тях пред публиката се разкриват многото лица на човешката душа – откровено, искрено и оригинално.

"Деволюция" на Ателие 313 - 18 ноември, Столичен куклен театър, 17:30 часа

Отправна точка в процеса по създаването му е импровизацията с найлон в различни жанрове, форми, средства, теми. След дълги експерименти, в които човекът се превръща в клоун, клоунът - в примат, приматът - в чувал, цивилизацията - в найлон и найлонът - в боклук, се ражда и идеята на "Деволюция” – да защити човека и човешкото от виелицата на безчовечността и оскотяването.

Режисьор на спектакъла е Петър Пашов – младши, който и участва в представлението, заедно с Тодор Нисторов, Милена Миланова, Десислава Чардаклиева и Димитър Тодоров.