Продълженията на "Игрите на глада" и "Хобит" са най-очакваните филми от кинолюбителите през 2013 г., показа анкета на службата за продаване на билети Фанданго.

"Игрите на глада: Възпламеняване" – втората част от трилогията зае първото място за най-очаквания блокбастер през 2013 г. Първият филм с Дженифър Лорънс събра 687 милиона щатски долара приходи от прожекции по света през 2012 г.

На второ място е продължението на "Хобит" "The Hobbit: The Desolation of Smaug", което ще излезе през декември. "Хората обичат големите саги и те ги вълнуват най-много - каза Дейв Каргър от Фанданго. - Първият филм "Игрите на глада" отвориха апетит за още. Същото може да се каже за "Хобит" и "Железният човек"."Железният човек 3", който ще излезе през май, е на трето място в класацията. Следват продължението на "Стар трек" и "Великият Гетсби". И
двата филма ще излязат през май.

Участниците в анкетата гласуваха и за най-сексапилния актьори актриса за 2013 г., както и за най-очакавния злодей, пробив и апокалиптичен филм.

Мила Кунис получи най-много гласове за най-сексапилна актриса, а Чанинг Тейтъм - за най-сексапилен актьор. Тя участва в "Оз: Великият и могъщият", а той - в "G.I. Joe: Ответен удар". И двата филма ще излязат през март.

Най-очаквания злодей играе Бен Кингсли в "Железният човек 3". Трилърът "Z-та световна война " с Брад Пит е най-очакваният апокалиптичен филм.

Британската актриса Алис Ив спечели най-много гласове за пробив за "Стар трек", а Хенри Кавил получи същото признание при мъжете за ролята на Супермен в "Мъж от стомана", който ще излезе през юни.