Студио "Юнивърсъл" и Стивън Спилбърг избраха холивудския дебютант Колин Тревороу за режисьор на дългоочаквания четвърти филм от касовата поредица "Джурасик парк".

Изборът е изненадващ за мнозина, тъй като досегашният опит в киното на 36-годишния Тревороу се изчерпва с независимата продукция "Безопасността не е гарантирана", представена на кинофестивала Сънданс през 2012 г. Лентата е заснета с бюджет от едва 750 000 долара.

Стивън Спилбърг, който режисира първите два филма от касовата поредица, ще бъде изпълнителен продуцент на "Джурасик парк 4".

От "Юнивърсъл" съобщават, че четвъртият филм ще бъде заснет в 3D формат и трябва да излезе на екран на 13 юни 2014 г. Повече подробности около кастинга или сюжета не се разкриват.

Спилбърг оповести през 2011 г., че се подготвя четвърти филм от поредицата "Джурасик парк", с което породи спекулации дали той ще се заеме с режисурата му.

"Джурасик парк 3", режисиран от Джо Джонстън, излезе на екран преди 12 години. С печалби от 368 милиона долара в световния бокс-офис лентата не успя да постигне финансовия успех на първите два филма от поредицата. Общите приходите от трите ленти възлизат на 1,9 милиарда долара.

Оригиналният "Джурасик парк" от 1993 г. се завръща на екран в САЩ през април в 3D формат.