Грандиозният мюзикъл “We Will Rock You”, изграден върху вечните хитове на Queen, ще гостува у нас догодина. Спектакълът ще се играе 6 пъти в рамките на 5 дни – от 15 до 19 май 2013-а в "Арена Армеец София”. Всяко представление е с лимитиран капацитет от 4 500 души.

Билетите влизат в продажба от 17 септември и ще бъдат на цени от 40 до 100 лева.

Можете да си закупите пропуск за спектаклите от:

•касата на Тикетпро в билетен център НДК
•касата на Арена Армеец София
•онлайн на адрес www.ticketpro.bg
•касите на Тикетпро България и неговите партньори

Посещението на хитовия мюзикъл на Queen и Бен Елтън у нас е част от първото световно турне на продукцията. "We Will Rock You" включва 24 от най-големите хитове на легендарната група.

Шоуто ще посети най-големите арени в цял свят и ще бъде представено пред стотици хиляди почитатели на рок музиката. Световната обиколка на представлението включва Финландия, Дания, Ирландия, Холандия, Люксембург, Чехия, Турция, България, Великобритания и Ирландия през 2013.

През 2011 мюзикълът обиколи театрите във Великобритания, като по време на тура се продадоха повече от половин милион билета, което разби всички рекорди на касите на острова. We Will Rock You получи престижната награда Olivier и беше официално обявен за любимото шоу на Великобритания.

На 24 май 2012-a лондонската продукция на мюзикъла отпразнува своя десети рожден ден и се превърна в най-дълго играния спектакъл на сцената на "Доминиън Тиатър”. We Will Rock You е гледан от повече от 6 милиона души във Великобритания и над 15 милиона души в 17 държави. Мегапродукцията е режисирана от Бен Елтън, със специалните музикални напътствия на Брайън Мей и Роджър Тейлър от Queen. Арлене Филипс е човекът, отговорен за уникалната хореография и сценографията.

Мей и Тейлър споделят, че преди да започнат да работят върху "We Will Rock You" нито един от тях не е харесвал мюзикъли. Работата по продукцията обаче коренно променя отношението им към този жанр.

Когато започва подготовката за спектакъла и става ясно, че един от най-добрите комедийни писатели на Великобритания - Бен Елтън, ще се обедини с легендите на рок музиката от Queen, тръгват много спекулации. Много хора се съмняват какво ще се получи от този общ проект. Резултатът обаче е толкова добър, че посещавайки една от репетициите на мюзикъла, Робърт Де Ниро е толкова впечатлен, че решава неговата компания Tribeca да стане партньор на спектакъла.

Бен Елтън, който е и автор на сценария, представя една изключително забавна и футуристична комедия с най-големите хитове на Queen.

“Това шоу е за легендата“, казва авторът. "Взели сме легендата за Queen и сме създали наша собствена измислена история за младежите, които се опълчват на институциите, опитващи се да потискат тяхната индивидуалност и любов към музиката. Те се нуждаят от герой, който да им помогне в тяхната битка, а ние им даваме двама – мечтателят Галилео и рокерката Скарамучи. Познайте кой ще победи накрая?“