Хелън Мирън става почетен член на БАФТА, като признание за изключителния й принос към филмовата индустрия на Острова, съобщи Контактмюзик.

Звездата на Хелън Мирън изгря на Алеята на славата в Холивуд>>>

Почетното членство е най-високото отличие, присъждано от Британската академия за кино и телевизия. Сред предишните му носители са Чарли Чаплин, Алфред Хичкок, Стивън Спилбърг, Шон Конъри, Елизабет Тейлър, Джули Кристи, Ванеса Редгрейв, Кристофър Лий, Мартин Скорсезе и Алън Паркър.

Хелън Мирън иска да работи с Тарантино>>>

68-годишната Хелън Мирън ще бъде почетена на церемонията по връчването на наградите БАФТА, която ще състои на 16 февруари в Кралската опера в Лондон.

"Това е най-голямото професионално признание, което мога да си представя и за което не съм и мечтала като ученичка в Есекс. За мен е огромна чест да видя името си редом до тези на някои от най-големите легенди в киното", споделя актрисата.

Джуди Денч и Хелън Мирън са най-вдъхновяващите жени за британките>>>

"Хелън Мирън заслужава тази награда - тя е една от най-изтъкнатите актриси от нейното поколение. Изключително успешната й кариера е свидетелство за нейните решителност, отдаденост и невероятни актьорски умения", казва президентът на БАФТА Джон Уилис.