В "Сизърс Палас" в Лас Вегас се състоя церемонията по връчването на наградите на годишното изложение на най-големите филмови вериги в света "СинемаКон". Актьорът Джоузеф Гордън-Левит ще получи отличието за режисьорски пробив.

Звездата от "Генезис" дебютира зад камера с похотливата комедия "Манията на Дон Джон" ("Don Jon's Addiction"), представена премиерно на кинофестивала "Сънданс" през януари. Освен режисьор на филма Джоузеф Гордън-Левит е и изпълнител на главната роля.

Комедията "Манията на Дон Джон" бе посрещната възторжено както от публиката, така и от критиката. Новооткритият талант на Джоузеф Гордън-Левит зад камера заслужено му носи приза за режисьорски пробив на "СинемаКон".

"Обичаният от феновете и критиците Джоузеф Гордън-Левит има потенциал да се наложи и като един от най-вълнуващите нови режисьори в съвременното кино", казва директорът на "СинемаКон" Мич Нюхаузър.

Младият британски актьор Ейса Бътърфийлд - изпълнител на главната роля във филма "Изобретението на Хюго" на Мартин Скорсезе, ще получи наградата "Изгряваща звезда" на изложението. 15-годишният британец направи пробив в киното с филма "Момчето с раираната пижама" от 2008 г.

"С невероятното си изпълнение в ролята на Хюго Бътърфийлд доказа, че е обещаващ актьор и заслужава вниманието на Холивуд. Не виждам друг млад талант, който да заслужава повече тазгодишната ни награда "Изгряваща звезда", казва директорът на "СинемаКон" Мич Нюхаузър.

Актьорите Арми Хамър и Крис Пайн ще бъдат отличени с приза "Звезда на утрешния ден". С дамския вариант на наградата ще бъде удостоена младата актриса Хейли Стейнфелд, позната на зрителите с ролята си във филма "Непреклонните".

Актьорът Харисън Форд ще получи приз за цялостно творчество.