Изключителни виртуози в световната класическа музика 100-те Унгарски цигулки пренасят в атмосферата на най-престижните сцени като Щатсопер във Виена, величествената Олимпия в Париж и Роял Алберт Хол в Лондон, а през 2013 – на сцената на Фестивален комплекс Варна.

Репертоарът на оркестъра включва както унгарска и международна циганска музика от Виторио Монти и Григорис Диницу, така и класически композиции от Йоханес Брамс, Йохан Щраус, Джордж Бизе, Арам Хачатурян, Пабло де Сарасате.

Оркестърът е неподправен по своята мащабност – 100 музиканти, от които 60 цигулки, 9 виоли, 6 чело, 10 контрабаса, 9 кларинета и 6 цимбали. Това е най-големият симфоничен цигански оркестър в света. Те ще свирят без партитури, само по памет. Облечени в традиционни унгарски носии, 100 Gypsy Violins носят топлотата на техния фолклор.

Можете да закупите първите 300 билета с 10 лв. отстъпка, като промоционалните цени са от 10 до 50 лв. и ВИП 70 лв., на касата на Фестивален комплекс и в търговската мрежа на магазини Пикадили, Офис 1, Германос, бензиностанции ОМВ и онлайн на Eventim.bg.