"Голямо междучасие 5" започва! Днес - 20 май, официално се дава старт на конкурса за най-добра училищна група, организиран от D2.

Ако сте ученици, имате ученическа група, готовност да направите авторско парче и да излезете на голяма сцена, можете да се запишете за участие в музикалния конкурс, като качите от 20 май до 14 септември 2013г., своята авторска песен или любителски видеоклип на официалния сайт на бандата.

За желаещите да участват е важно да знаят, че няма да се допускат песни с нецензурно съдържание, както и кавър версии. Под група се разбира формация с минимум трима членове. Под училищна група се разбира минимум трима от членовете да са ученици към 20 май 2013 г.

От 15 септември до 10 октомври 2013г. ще бъде гласуването в сайта на конкурса.

Докато тече гласуването, ще се проведат няколко полуфинални концерта в страната, определени по териториален принцип.

Петте групи, събрали най–голям вот при гласуването, ще вземат участие в Големия финален концерт на "Голямо междучасие 5” в средата на октомври 2013г. в София. D2 ще изберат победителя от петимата финалисти.

Голямата награда за победителя в националния конкурс за най-добра училищна група „Голямо междучасие 5” е продуциране и запис на песен в професионално студио и заснемане на видеоклип.

Тъй като всяка година има страхотни банди, организаторите са предвидили и други специални награди.