Музиката ще е една от темите на Международния кинофестивал в Торонто, съобщи Асошиейтед прес. На феста ще бъдат представени документалният филм на Спайк Лий за Майкъл Джексън, както и лента с участието на актрисата Ванеса Редгрейв, в която тя изпълнява ролята на неизлечимо болна певица в хор.

Организаторите обявиха, че с филма "Песен за Марион" ("Song for Marion") с участието на Ванеса Редгрейв ще бъде закрит тазгодишният Международен кинофестивал в Торонто, който е от 6 до 16 септември.

Кание Уест

Спайк Лий ще покаже лентата "Bad 25", посветена на 25-ата годишнина на албума "Bad" на Майкъл Джексън. В документалния филм се съдържат кадри, заснети от самия Джексън, както и интервюта със звезди като Марая Кери, Шерил Кроу и Кание Уест.

В програмата на 11-дневния фестивал са включени редица други дългоочаквани ленти, сред които "Император" на Питър Уебър. В историческия епос за периода след поражението на Япония през Втората световна война Томи Лий Джоунс играе генерал Дъглас Макартър.

На феста зрителите ще видят филмът на Данте Ариола "Артур Нюман, в който играят Колин Фърт и Емили Блънт.

Брайън де Палма ще покаже еротичния трилър "Страст" с Рейчъл Макадамс и Нуми Рапас.

Други акценти от програмата в Торонто са "Вестникарчето"на Лий Даниълс с Никол Кидман, Джон Кюсак и Матю Макконахи; комедийната драма "Spring Breakers" на Хармъни Корийн със Селена Гомез, Джеймс Франко и Ванеса Хъджинс; "The Master" - дългоочакваното завръщане на Пол Томас Андерсън ("Ще се лее кръв") с участието на Хоакин Финикс, Ейми Адамс и Филип Сиймур Хофман.

Най-големият кинофестивал в Северна Америка ще бъде открит с прожекция на фантастичния трилър "Looper: Убиец във времето" на американския режисьор Райън Джонсън с участието на Брус Уилис. В лентата играят още Джоузеф Гордън-Левит и Кийра Найтли.