Феновете на One Direction са милиони, единни и... са много ядосани! Преди няколко дни блогър сравни последната песен на британската банда – "Best Song Ever", с парче на The Who от 1971г. – "Baba O’Riley", и намекна, че бой бандата е откраднала това-онова от предшествениците си.

Почитателите на 1D приеха тези думи като заплаха, че най-новата им любима песен може да бъде свалена от радио, ТВ ефира и интернет и... полудяха!

Хиляди закани и заплахи по адрес на The Who заливат социалните мрежи. Хаштагът #DontTouchBestSongEver е един от най-използваните в САЩ. Феновете не уточняват какви ще бъдат последствията, ако нещастие сполети "Best Song Ever", но заканите им звучат убедително и доста обезпокоително.

"Сигурни ли сте, че искате да се забъркате с тези фенове? Наистина ли сте сигурни? Тези фенове спечелиха награда от Радио Дисни за "Най-бесни фенове". Осъзнавате ли, че спечелихме награда, задето сме психопати и умопомрачени. Толкова се гордея", пише един фен в Twitter.

"Ще изям семейството ви, къщата и кучето ви", пише друг почитател на 1D, като не става ясно дали тези заплахи са насочени към блогъра, провокирал истерията, или към музикантите от The Who. Най-вероятно към всички...

Не е ясно също защо феновете на One Direction скочиха срещу музикантите от култовата банда, при положение, че до момента нито един представител на The Who не е коментирал казуса, нито пък някой е обявил сериозно намерение да обвини момчетата от 1D в плагиатство.

Истината е, че двете парчета си приличат и много от феновете на британската бой банда признават този факт. В близкото минало станахме свидетели на много такива прилики, а нито една песен не беше свалена. Успокойте се, Directioners*, никой не е посегнал на “Best Song Ever”…

* така феновете на бандата наричат себе си. Както Belieber-ите на Бийбър, "малките чудовища" (little monsters) на Гага и т.н.