Едва ли ще се намери някой да подскача от радост за минусовите температури в страната, но сигурни сме всички ще намерят сили за едно "Хип-хип, ура!", с което да отбележат края на работната седмица.

Ако вече сте отметнали задълженията в службата, защо да не помечтаете или направо не попланирате някоя и друга приятна активност за уикенда.

Предлагаме ви няколко музикални събития, които ще озвучават нощния живот в столицата и които със сигурност биха усмихнали и вашето настроение ако сте в София, планирате да бъдете в София или за вас не е проблем да възкликнете "Защо пък да не отскочим до София?!"

А всички, които не отговарят на изброените условия, но пък има на какво музикално събитие да ни поканят в родния си град, очакваме предложенията ви в коментарите! Споделете ни кой концерт, парти или друг вид музикално събитие ще посетите в близките дни!

D2 Снимка: ПР
Музикалният уикенд в София започва още днес – петък, 15 март с акустичния лайв на D2 в Sofia Live Club. С любопитство очакваме да разберем как звучат хитовете на бандата от близкото и по-далчено минало в “разголен” вариант. Unplugged концертът на D2 започва в 22ч. Входът за събитието е 10 лева.

Днес е второто издание на Future Heroes, организирано от Metropolis. Chris Liebing - вечният герой от бъдещето е големият хедлайнер на събитието, с което създателите на електронната култура у нас представят най-горещите имена на световната електронна сцена в момента.

За удобството на всички, закупили билети за събитието, Metropolis отново подаряват безплатен превоз до Sofia Sound Factory, но този път Технобусът ще потегли в 21:00 часа от изход "Мария Луиза" на спирката на метрото на Централна гара. От същото място до 00.30 часа ще тръгва превоз на всеки 30 минути (повече за събитието>>>).

В събота – 16 март, пък Sofia Live Club ще е домакин на традиционното (вече) парти по случай Деня на свети Патрик, организирано от Jameson. За събитието у нас ще гостува британското дуо Smoove&Turell (повече за тях>>>). Ако освен ценители на готините клубни ритми, сте почитатели и на доброто уиски – това е мястото за вас. Партито започва в 22:30ч., а билети можете да закупите от Eventim на цена от 10 лева на предварителна продажба или на входа на клуба в деня на партито на цена от 15 лева.

По същото време (след 22ч. на 16 март) в бар "4 стаи" ще се вихри купонът Sirius & Methokal and Friends, като с титлата "Friends" този път са закичени родните диджеи Ilko, Brezo, Diamondz и Soulization. Партито е част от поредица такива на Sirius & Methokal, която стартира миналата година и в която двамата диджеи искат да представят повече от българските си колеги. Входът за събитието е 5 лева.

Оратница
Ако сте оцелели до неделя – 17 март, ви предлагаме да отскочите до "Студио 5", където "Оратница" ще представят обновения си репертоар, включващ парчета от едноименния си албум, както и няколко чисто нови песни. Групата може да се похвали с нарастваща популярност по света (а и у нас) и можете да се убедите в причините за това на живо – 17 март, Студио 5 от 22ч. Входът за събитието е 10 лева.

В 21ч. на 17 март от противоположната страна на НДК – в Sofia Live Club, пък е стартът на тройната премиера на Help Me Jones, за която вече ви информирахме (въпросната информация>>>).