Родното синтпоп и ню уейв трио Help Me Jones представя ново видео, дебютния си албум и документален филм на специално събитие в Sofia Live Club на 17 март от 21ч.

Новият видеоклип на групата е към песента Made In China, както е и името на дебютния студиен проект на триото. Режисьори на клипа са Борис Кънчев и Биляна Кирилова, а сюжетът разказва за Човека като китайско божество на свръхконсумацията.

Премиерата на документалния филм "Help Me Jones: One Concert in Sofia" пък е част от паралелната програма на провеждащия се в момента Sofia Film Fest. В лената Мария Арангелова (режисьор и на клипа към парчето Rage of Mine на Help Me Jones) проследява подготовката, репетициите и реализацията на един концерт на групата в София. Поезията на Марий Росен (режисъор, актъор, поет и певец), авторската диско музика на Константин Тимошенко (композитор и DJ) и магнетичното присъствие на бек-вокала Андрония Попова (Nasekomix, Sentimental Swingers) превръщат филма в емоционална и откровена среща.

След премиерата Help Me Jones ще представят на живо няколко нови песни и останалите парчета от дебютния си албум, който излиза на пазара този месец от Art Eternal. В концерта ще се включат и специални гости, чиито имена все още не са обявени.

Входът за прожекцията, премиерата и концерта е свободен!

За Help Me Jones:

Help Me Jones е синтпоп/ню уейв проект на казакхстанския диджей и продуцент Константин Тимошенко и българския режисьор, поет, актьор и текстописец Марий Росен. Неизменна част от проекта е и Рони от Nasekomix.

Марий и Костя се запознават на уъркшоп по видеоарт в Естония, където заедно създават мултимедиен пърформанс с главно действащо лице - компютърно генерирано извънземно.

През зимата на 2008-а се ражда и общият им музикален проект Help Me Jones, който само месец след пускането на първите си парчета в уеб пространството, получава покана да участва на престижните музикални фестивали Exit в Сърбия и Mellow Music Festival в София.