Зрението и паметта на Джуди Денч може да са отслабнали, но не и уменията й като актриса. За пореден път звездата демонстрира невероятния си талант на лондонската театрална сцена, където в пиесата "Питър и Алис" си партнира с колегата си от филмите за Джеймс Бонд Бен Уишоу.

78-годишната Денч е една от най-уважаваните актриси във Великобритания. Изиграла е дълъг списък от роли в театъра и киното, сред които в пиеси на Шекспир и в поредицата от филми за агент 007. Нейната героиня Ем беше убита в последния филм за Джеймс Бонд "007: Координати Скайфол" миналата година.

Това стана ясно, че актрисата страда от макулна дегенерация, водеща до загуба на зрението при хора над 60-годишна възраст. Наложи се Денч да ползва помощта на близки и приятели, които да й четат текстовете.

По-рано този месец Денч призна в телевизионно интервю, че взема таблетки рибено масло за зрението и усилване на паметта. Актрисата обаче нито за миг не пожела да спре с изявите си.

Денч спечели купища похвали от публика и театрални критици за играта си в пиесата "Питър и Алис" от американския драматург Джон Логан, един от съавторите на сценария на последния филм за Джеймс Бонд. В пиесата тя играе с 32-годишна Уишоу.

"Денч е несравнима" – е само един от отзивите за звездата, която по-рано този месец бе призната за най-великия британски актьор в анкета на сп. "Носталгия".