Френският рокаджия Джони Холидей се надява най-накрая да пробие на пазарите в САЩ и Великобритания, издавайки англоезичен албум с дуети, включващ сътрудничества с музикални величия като сър Пол Маккартни и Стиви Уондър, съобщи Контактмюзик.

Певецът е икона в родната Франция и за франкофонските нации, но досега така и не е получил подобно признание от англоговорящия свят.

В поредния си опит да направи пробив на музикалния пазар в САЩ и Великобритания, 70-годишният Джони Холидей ще се отправи към Лос Анджелис, за да запише англоезичен албум с дуети. Планът му да спечели нови фенове включва сътрудничества със суперзвезди от ранга на сър Пол Маккартни, Стиви Уондър, Джон Бон Джоуви и други. Това е съобщил изпълнителят за електронното издание на в. "Паризиен".

Холидей ще влезе в звукозаписно студио в Лос Анджелис след края на предстоящата му семейна почивка на Карибите. Рокаджията ще пусне албума си в продажба в САЩ и Великобритания, както и в родината си.

Джони Холидей и преди е издавал албуми на английски, сред които "Johnny Hallyday sings America's Rockin' Hits" (1962) и "Rough Town" (1994).