Бившият фронтмен на легендарната група "Крийдънс клиъруотър ривайвъл" Джон Фогърти издаде албум с най-популярните си песни, преработени и освежени в сътрудничество с някои от най-големитезвезди на рока, кънтрито и ритъм енд блуса.

Фогърти, който през 1993 г. е въведен в Залата на славата на рокендрола заедно с останалите членове на групата, е споделил за агенцията, че идеята за тавата "Wrote a Song for Everyone" е била на съпругата му.

"Тя предложи да събера любимите си изпълнители и да запишем заедно различни песни. Идеята й се оказа отлична", споделя Джон Фогърти.

Албумът "Wrote a Song for Everyone" излезе на музикалния пазар на 28 май - в деня на 68-ия рожден ден на Фогърти. Тавата е първата след "The Blue Ridge Rangers Ride Again", издадена през 2009 г.

"Wrote a Song for Everyone" е деветият самостоятелен проект на музиканта. Албумът включва 14 парчета - преработки на някои от най-големите хитове на "Крийдънс клиъруотър ривайвъл", сред които "Proud Mary" и "Have You Ever Seen the Rain", на песни от соловата кариера на Джон Фогърти, както и няколко нови записа.

Проектът е осъществен в сътрудничество с някои от най-големите имена в музиката - рокаджиите "Фу файтърс", кънтри звездите Кийт Ърбан, Миранда Ламбърт и Брад Пейзли, и ритъм енд блус певицата Дженифър Хъдсън.

Джон Фогърти, който е и продуцент на албума, е посветил две години на проекта. Музикантът сравнява събирането на толкова много гост-звезди с военна операция.

"Изключително трудно е да организираш 14 различни изпълнители, които са заети със собствените си кариери, турнета и записи. Всеки имаше желание да съдейства, но нямахме представа колко трудно ще бъде", споделя бившият фронтмен на "Крийдънс клиъруотър ривайвъл".