След дълги години безусловна защита на Великобритания и на кралица Елизабет II прочутият британски шпионин Джеймс Бонд може да стане кавалер на Ордена на Британската империя във връзка със своя 50-годишен юбилей. Това ще се случи на церемонията по откриването на Олимпийските игри в Лондон тази година, съобщават медиите на Острова.

Джеймс Бонд е една от емблемите на британската култура и исторически символ в киното. Според слуховете, той ще бъде едно от главните действащи лица на церемонията по откриването на Олимпиадата. Режисьорът Дани Бойл отговаря за подготовката на церемонията и според слуховете следващата мисия на Джеймс Бонд може да е откриването на Олимпийските игри.

Официално не се разкриват никакви подробности около церемонията и изглежда, че това ще е така до деня на откриването. Организаторите уверяват, че това което ще се случи на 27 юли, ще бъде пазено в пълна тайна. Въпреки това се носят слухове, че настоящият Джеймс Бонд, актьорът Даниел Крейг, ще стане кавалер на Ордена на Британската империя от името на героя във видео, което ще се излъчи по време на церемонията. Остава да почакаме, за да видим дали това наистина ще се случи.