След прехода от дете-звезда и покорител на дамски сърца с момчешка група до филмова звезда, Джъстин Тимбърлейк се завръща на музикалната сцена, циментирайки статута си на съзрял мъж с първия си албум от 2006 г., вдъхновен от скорошния му брак.

Официално тавата "The 20/20 Experience" на 32-годишния Тимбърлейк излиза на музикалния пазар на 19 март. Албумът с 10 парчета, отбелязващ завръщането на певеца към ритъм енд блус звученето, обаче вече заема челното място в чартовете на iTunes, след като бе пуснат за слушане онлайн миналата седмица.

Албумът "The 20/20 Experience" е първият на Джъстин Тимбърлейк след издадения през 2006 г. "FutureSex/LoveSounds", включващ хитове като "Sexyback" и "What Goes Around...Comes Around".

През януари Джъстин Тимбърлейк издаде сингъла "Suit & Tie", предшестващ излизането на новия му албум. Парчето с участието на Jay-Z не оправда очакванията за продажби през първата си седмица. Експертите от музикалната индустрия обаче очакват "The 20/20 Experience" да се продава добре, след седмици на промоционални изяви, сред които изпълнението на Тимбърлейк на наградите "Грами" и участието му в популярното шоу "На живо в събота вечер".

Наблюдатели, цитирани от сп. "Билборд", прогнозират, че през първата седмица от излизането на "The 20/20 Experience" могат да бъдат продадени 500 000 копия, благодарение на които Джъстин Тимбърлейк да оглави чарта Топ 200.

Албумът "The 20/20 Experience" разкрива един "прегърнал" статута си на семеен мъж изпълнител след сватбата му с актрисата Джесика Бийл през октомври 2012 г. Джъстин Тимбърлейк залага на "ленива" лятна романтика в повечето песни. Парчето "Pusher Girl Love" например, в което певецът описва страстта си към момиче, се характеризира със суинг ритми в забавено темпо.

За "Билборд" Джейсън Липшуц дава оценка 88 от 100 на албума, обяснявайки, че макар да не повтаря острото поп звучене на по-ранните си хитове от албума "Furute Sex", Тимбърлейк дава на слушателя нещо по-сложно и не толкова достъпно.

Джоди Роузън от сп. "Ролинг стоун" хвали "харизматичния и без усилие очарователен" певец, танцьор и шоумен Джъстин Тимбърлейк и определя албума като "нео-соул" проект.

Майкъл Ууд от "Лос Анджелис таймс" дава на албума три от пет звезди, отбелязвайки, че певецът е успял да му придаде "цялост" с неотклонно придържащите се към темата за романтиката текстове.

Не всички критици обаче са в захлас. Алекс Петридис от британския в. "Гардиън" също дава три от пет звезди на новия албум "The 20/20 Experience" на Джъстин Тимбърлейк, но не спестява недоволството си от "ужасните" текстове на парчетата.