Британският актьор Доминик Купър води преговори за участие във филма "Дракула". Ако те приключат успешно, той ще се присъедини към Люк Еванс, който ще изпълни в лентата главната роля.

Варайъти не уточнява каква роля ще бъде поверена на Купър. Според Coming Soon обаче на актьора е било предложено да пресъздаде образа на турски султан, наречен Мехмед. Именно по негова вина влашкият княз става вампир: от султана зависи животът на съпругата и детето му. За да ги спаси, Влад Цепеш става вампир.

Освен Еванс и Купър в лентата ще участва и Сара Гейдън, която ще изпълни ролята на любимата на Дракула. Снимките на филма трябва да започнат през втората половина на годината.

Лентата ще отбележи режисьорския дебют на Гари Шор и ще бъде продуцирана от Майкъл де Лука. Автори на сценария са Мат Сазама и Бърк Шарплес.

Преди време бе съобщено, че "Дракула" няма да е по романа на Брам Стокър, а ще бъде по митове и легенди за вампири, а също по истинската история на Влад III Цепеш.

Първоначално от студио "Юнивърсъл" планираха римейк на "Дракула" със Сам Уъртингтън в главната роля и с режисьор Алекс Прояс. Поради проблеми с бюджета проектът така и не беше осъществен.