Звездата от мюзикъла "Мамма Миа!" Доминик Купър ще изиграе „бащата“ на Джеймс Бонд Иън Флеминг в нов телевизионен сериал.

Британският актьор ще изпълни главната роля в сериала "Флеминг", който ще разказва за живота на автора на поредицата за Агент 007. Сериалът ще разказва истинската история за живота на писателя, която е "точно толкова вълнуваща, изпълнена с интересни случки и сексуален заряд, колкото живота на неговото известно творение", съобщи представител на екипа на поредицата.

Флеминг работел като журналист и офицер в морската разузнавателна служба, преди да публикува първата си книга за Бонд - "Казино Роял", през 1952 г. След това той пише още 11 книги за Агент 007 и два сборника с кратки разкази, в които отново главно действащо лице е известният му супершпионин.

"Влизането в кожата на шпионина, който не само създаде Агент 007, но и си е представял, че това е той самият, трябва да е мечтата на всеки актьор", заяви Купър за новата си роля. Сериалът ще започне да се излъчва по британската телевизия Скай Атлантик по-късно тази година.