Две седмици преди началото на SPIRIT of Burgas станаха ясни и последните детайли около главната сцена. Организаторите обявиха артистите, които ще забият на Централния плаж в Бургас след хедлайнерите в отделните вечери.

С тежката задача да се появи след The Prodigy на 4 август ще се нагърби диджеят на британските грайм и хип-хоп изпълнители Foreign Beggars – DJ Nonames. Заедно с него на сцената в събота ще се качи световният бийтбокс шампион – Skiller.

Audio Снимка: ПР

По традиция на фестивала има отредено специално място за почитателите на drum’n’bass музиката. Гости на петото издание на SPIRIT of Burgas ще бъдат една от най-проспериращите британски групи – Chase & Status (5 август). За любителите на ърбан културата обаче това няма да е всичко. Специален сет в неделя през нощта ще направи един от любимците на българската публика – Audio (UK), който ще си партнира с MC Stapleton.

Както всяка година, водещата бас организация у нас – HMSU, ще предложи две от перлите в селекцията си - Ogonek и Mocks. Hard Music and Sounds United (H.M.S.U.) е музикално движение, което си поставя за цел да популяризира drum’n’bass културата като цяло, а наред с това да приобщи нови почитатели към публиката си.

В първия ден от фестивала заедно с участието на Caspa ще можем да видим и чуем българската дъбстеп организация – Platform. Основните артисти в организацията – Basscatz (Jamez Bongg и Monk) и Soundforia обещават да "размятат" няколко дека на сцената и да завършат петъка подобаващо.