Почитателите на книгите за приключенията на Хари Потър вече могат да ги закупят в електронен формат.

Седемте романа за приключенията на момчето-магьосник са достъпни в новия сайт Pottermore на писателката Дж. К. Роулинг. На този етап книгите се предлагат на английски език, като през следващите седмици ще бъдат пуснати и на френски, италиански, немски и испански.

Електронните романи за Хари Потър се предлагат изключително само от сайта Pottermore и са съвместими с основните електронни четци. Дж. К. Роулинг години наред се въздържаше да направи романите си достъпни в електронен вариант.

Целият сайт Pottermore, който комбинира елементи от компютърни игри, социална мрежа и онлайн магазин, ще започне да функционира в началото на април.

Стартирането на сайта Pottermore беше планирано за октомври миналата година, но беше отложено, след като тестове с ограничен брой потребители показаха, че са необходими подобрения. Създателите на сайта се надяват, че след направените корекции Pottermore ще се превърне в по-удобна платформа за очакваните милиони посетители.

Сайтът Pottermore, създаден в партньорство със Sony, е със свободен достъп и едно от няколкото начинания, които Дж. К. Роулинг и бизнес партньорите й предприеха, за да запазят жива магията Хари Потър.