Depeche Mode - групата, която даде нов тласък на музикалното звучене, започва разтърсващо турне в Европа следващото лято. То несъмнено ще бъде връхната точка на музикалните събития през 2013 г..

Дейв Геън, Мартин Гор и Анди Флетчър ще изнесат 34 грандиозни шоута в 25 европейски държави пред повече от 1,5 милиона фена преди да продължат в Северна Америка. Турнето започва с концерт на открито в Хайаркон Парк в Тел Авив на 7 май и завършва на 29 юли в Минск Арена.

Легендите ще посетят София на 12 май като концертът им ще бъде на стадион "Георги Аспарухов"

Шоутата на Depeche Mode през 2013 г. ще са първите на живо след изключително успешното турне (Tour Оf Тhe Universe) през 2009/2010, по време на което те направиха 142 концерта и разбиващи рекорди в продажбите с повече от 2,5 милиона продадени билета.

Групата отбелязва повече от три десетилетия на върха на музикалния небосклон с над 100 милиона продадени албума. По-голямата част от годината Депеш Мод прекараха в работа по многоочаквания 13-ти студиен албум. Той ще излезе през пролетта на 2013-та като продължение на хипнотичния Sounds Of The Universe от 2009-та.

„Изключително съм развълнуван от новия албум“, каза Дейв Геън, "и нямам търпение да започнем с турнето“.