Слабо познатата на зрителите актриса Дакота Джонсън може да получи желаната главна женска роля в екранизацията по еротичния бестселър "Петдесет нюанса сиво" от Е Л Джеймс.

23-годишната Джонсън, която има няколко малки роли в киното, сред които любовна сцена с Джъстин Тимбърлейк в "Социалната мрежа", се е откроила като фаворит да се превъплъти в образа на невинната студентка Анастейжа Стийл, въведена в света на садо-мазо секса от младия милиардер Крисчън Грей.

Смята се, че продуцентите на филма търсят изгряваща звезда и Дакота отлично се вписва в представите им за ролята на Стийл. Не се очаква да бъде обявено кой актьор ще изиграе Крисчън Грей, докато не бъде избрана старлетка за женския образ.

Дакота Джонсън е дъщеря на актьора ветеран Дон Джонсън от брака му с актрисата Мелани Грифит.

Филмът по еротичния бестселър "Петдесет нюанса сиво" трябва да излезе на екран през август 2014 г. Лентата ще бъде заснета от британската режисьорка Сам Тейлър-Джонсън по сценарий на Кели Марсел. Наскоро актьорът Арън Тейлър-Джонсън, по-младият с 23 години съпруг на режисьорката, отрече, че ще играе Крисчън Грей.