Днес на пазара в САЩ излиза новият й албум "Girl Who Got Away".

Британската поп певицата Дайдо, прочула се по света с мелодичното си включване в хита "Stan" на рапъра от САЩ Еминем, след "кратко зачезване" се завръща с първия си албум от пет години.

Родената в Лондон изпълнителка е продала над 29 милиона копия от албумите си след дебюта си с "No Angel" през 1999 г.

Тавата е с осъвременено звучене – с по-тежки бас линии, фолк и електронно влияние, които 41-годишната Дайдо приписва на своя брат и продуцент Роло Армстронг.

"Великият продуцент е човек, който улеснява изпълнителя и го кара да даде най-доброто от себе си. Роло го бива в това. Той ме пришпорва до степен, в която не мога да дам повече, след което се заема, и прави нещо още по-добро", споделя Дайдо.

Британката се прочу по света, след като през 2000 г. рапърът Еминем включи част от песента й "Thank You" в хитовото си парче"Stan". Благодарение на тази известност албумът "Life For Rent" от 2003 г. на Дайдо се изкачи до четвърто място в престижната класация Топ 200 на "Билборд", а певицата получи номинация за "Грами".

Издаденият през 2008 г. албум "Safe Trip Home" на Дайдо се оказа по-малко успешен, въпреки ласкавите отзиви на критиката.

Песента й "If I Rise", включена в саундтрака към филма "127 часа" на Дани Бойл, донесе на британската певица номинация за "Оскар".

През 2011 г. Дайдо роди първото си дете – син на име Станли. Певицата побърза да уточни, че момченцето не е кръстено на хитовото парче "Stan" на Еминем.