Чарли Шийн имал идея за филм за Спайдърмен и дори искал да изиграе ролята на супергероя, много преди ролята да бъде поверена на Андрю Гарфийлд и дори Тоби Макгуайър.

Ексцентричният актьор сподели, че преди доста години предложил на филмовото студио "Орион Пикърс” (което не съществува от 1998г.) да заснемат филм за Спайдърмен, но филмовите босови казали, че ще почакат.

"Имах офис в "Орион” по онова време и им предложих Спайдърмен. Казах им "Вижте, след няколко години ще съм твърде стар, за да изиграя Питър Паркър". И те казаха "Да, мислим, че комиксите нямат бъдеще”. И аз отвърнах "Но това е Спайдърмен, той е перфектен!”, а те отговориха: "Не, ще почакаме”, разкрива Чарли Шийн в подкаст за Mohr Stories.

Според актьора липсата на ентусиазъм от страна на "Орион” е единствената причина неговият проект за Спайдърмен да не се реализира. На въпрос дали е можел по онова време да осигури правата за екранизацията на комикса, Шийн отговаря: "Имах човек, който щеше да ми ги осигури."

Първият филм за Спайдърмен, в който главната роля се изпълнява от Тоби Магуайър, излезе през 2002г., последван от още две продължения. В последния филм от поредицата, излязъл тази година, Спайдърмен беше Андрю Гарфийлд.