Британското издание на Sonisphere Festival е отменено! Събитието, което се провежда в Небуърт Парк, трябваше да събере на една сцена артисти като Queen и Адам Ламбърт, Kiss и Faith No More. Refused, Marilyn Manson, Evanescence, The Darkness, The Blackout и Skindred също трябваше да забият на феста, но това няма да се случи, след като финансови затруднения на организаторите наложиха отменянето на феста.

"С натежали сърца и много съжаления трябва да обявим, че Sonisphere Knebworth 2012 се отменя. Да реализираме фестивала в една доста предизвикателна година се оказа много по-трудно, отколкото предполагахме и през последните няколко месеца работихме здраво, за да запазим Sonisphere в календара. За съжаление, обстоятелствата ни подсказаха, че няма да успеем да реализираме фестивала по начин, който ще удовлетвори едновременно артистите и феновете”, написаха организаторите в официалното си съобщение.

Организаторите се кълнат, че всички, закупили билети, ще си получат парите обратно в близките няколко седмици. Все още не е ясно дали фестът ще се завърне през 2013г.