Адам Ламбърт излиза като вокалист на Queen за тазгодишното издание на фестивала Sonisphere UK, който се провежда в Небуърт парк. Концертът е на 7 юли.

Първата среща между групата и Адам е в предаването American Idol, когато излизат за общо изпълнение на финала на музикалното риалити. Следващата им среща бе в края на миналата година, когато Браян Мей и Роджър Тейлър поканиха Адам Ламбърт да се присъедини към тях на сцената на MTV Europe Awards за изпълнение на "The Show Must Go On" и "We Are The Champions". На същата церемония легендарните музиканти от Queen получиха наградата "Световни поп икони". Общото 8-минутно изпълнение предизвика истинска сензация сред феновете в интернет и социалните мрежи и даде старт на неформални кампании и иницативи за повече проекти между групата и младия изпълнител.

"Ако съдя по имейлите, които получавам всеки ден, решението ни ще направи много хора щастливи. Поканата към Адам е предизвикателство и за самите нас и съм сигурен, че Фреди би одобрил нашия избор. А какво по-добро място за подобна „среща” от Небуърт, който е изпълнен с толкова емоции. Ще бъде страховито!", сподели Брайън Мей.

От своя страна Адам Ламбърт потвърди новината в Twitter: “Както много от вас подозираха, най-накрая мога да потвърдя: Получих покана от Queen да пея на един много специален концерт! Sonisphere в Небуърт на 7 юли. Съжалявам, че бях сдържан относно подробностите през последните няколко седмици, но бях обещал да пазя всичко в тайна, доколкото мога. Ще бъде сюрреалистична вечер!”, написа Ламбърт.

Харесвате ли песните на Queen в изпълнение на Адам Ламбърт? Какво смятате за сътрудничеството между Queen и младия изпълнител? Споделете с нас в коментарите!