Ролята на принца във филма "Maleficent" ще бъде изпълнена от 23-годишния австралиец Брентън Туайт.

Роденият в Куинсланд випускник на Куинсландския технологичен университет досега се е снимал само в сериали, при това за австралийската, а не за американската телевизия. Анджелина Джоли ще пресъздаде образа на лошата орисница Злодеида, а Ел Фанинг на принцеса Аврора.

Лентата, чиито снимки ще започнат през юни в Лондон, е вариация на тема "Спящата красавица". В основата на сюжета обаче са взаимоотношенията между принцесата и злата орисница. В киностудията Дисни отдавна обмислят проекта, но реализацията му досега непрекъснато се отлагаше.

Сценарият на проекта многократно беше променян, имаше и разногласия между продуцентите. В крайна сметка нещата около лентата се ускориха, когато бе избран режисьорът на "Maleficent" – специалистът по визуални ефекти Робърт Стромбърг, известен с работата си върху "Лоши момчета 2" и "Аватар". Като художник е известен от ленти като "Алиса в страната на чудесата" на Тим Бъртън и от последния филм от поредицата "Карибски пирати".

Скоро след огласяването на режисьора Анджелина Джоли потвърди участието си в лентата и сподели, че децата й много искали тя да направи този филм. По кината лентата на киностудията Уолт Дисни трябва да бъде пуснат през март 2014 г.