Братята Коен са подписали договор за пренаписването на сценария на биографичния филм "Unbroken", на който режисьор ще бъде Анджелина Джоли.

Лентата ще бъде по книгата на Лаура Хиленбранд "Несломим" (пълното англоезично название на изданието е "Unbroken: A World War II Story of Survival, Resilience, and Redemption").

Романът, издаден през 2010 година, описва истинската история на олимпийския спортист, спринтьорът Луи Замперини, превърнал се в затворник през Втората световна война. Замперини участва в Олимпиадата през 1936 г. в Берлин.

През 1941 г. постъпва във ВВС на САЩ. През април 1942 г. самолетът, на който лети, катастрофира над Тихия океан. Той обаче оцелява, прекарвайки 47 дни на сал. Прибран е от японски войници, но после е изпратен за 2,5 години в лагер за военнопленници. Освободен е едва през 1945 г. , след края на Втората световна война. Сега е на 95 години.

Първоначално автор на сценария на "Unbroken" бе сценаристът на "Гладиатор" Уилям Никълсън, който преработи ранна чернова на Ричард Лагравенс. Сега сценарният проект бе поверен на братята Коен. "Несломим" ще е втори режисьорски проект на половинката на Брад Пит.