Актьорът Брайън Кранстън, познат на зрителите от телевизионните сериали "В обувките на Сатаната" и "Малкълм", е избран за ролята на злодея Лекс Лутор в продължението на филма "Мъж от стомана".

Говори се, че Кранстън е подписал договор да се превъплъти в образа на най-големия враг на Супермен в 10 филма. "Брайън е мечтаният избор за Лекс Лутор", казва източник, запознат с проекта.

Очаква се официалното съобщение за новото "назначение" на Кранстън да бъде направено от продуцентите от "Уорнър брадърс" след финала на петия и последен сезон на хитовата поредица "В обувките на Сатаната".

Източникът разкрива още, че Брайън Кранстън е привлечен лесно за ролята на Лекс Лутор - самият актьор е предложил на продуцентите да разгледат кандидатурата му. "Продуцентите са свободни да ми звънят. Харесвам Лекс Лутор.Мисля, че този образ не е разбран правилно. Лекс е обичлив, мил човек", сподели Кранстън по-рано през тази година за британския в. "Метро".

Актьорът изтъкна също, че е добре подготвен да изиграе гологлавия злодей, тъй като от години бръсне главата си за ролята си на болен от рак учител по химия, преквалифицирал се в престъпник в сериала "В обувките на Сатаната".

В образа на Лекс Лутор на големия екран преди са се превъплъщавали Джин Хекман и Кевин Спейси, припомня изданието.

Миналата седмица бе оповестено, че в продължението на "Мъж от стомана" Бен Афлек ще играе Батман. Лентата за пръв път ще събере на екран Черния рицар и Супермен. В ролята на супергероя от Криптон зрителите отново ще видят британския актьор Хенри Кавил.

Снимките за филма, който все още няма заглавие, ще започнат догодина. Лентата ще бъде заснета от режисьора на "Мъж от стомана" Зак Снайдър. Продължението трябва да излезе на екран на 17 юли 2015 г.