Брад Пит ще снима нов филм за Холокоста. Американският актьор работи по лентата, която ще се основава на бестселъра на Едвин Блек "IBM и Холокоста", разказващ за това как Нацистка Германия успяла да убие толкова много евреи по време на Втората световна война.

Книгата се основава на истинската история за това как изпълнителният директор на IBM през 1933 г. Томас Уотсън влязъл в стратегически съюз с нацистите, създавайки измамен метод за използване на данни от преброяването на населението в Германия.

След това на правителството, оглавявано от Адолф Хитлер, било съобщавано къде живее всеки един евреин в Европа. Така те били залавяни и изпращани в концентрационни лагери, където мнозина били избити в газовите камери.

Продуцентската компания на Пит План Би ще снима лентата и според запознати източници самият актьор ще участва в проекта, за да привлече режисьори.

48-годишният актьор изигра ролята на лейтенант Алдо Райне, наел осем американски войници от еврейски произход за мисия отвъд вражеските линии във военния филм от 2009 г. "Гадни копелета".