Боби Кристина Браун, дъщерята на покойната певица Уитни Хюстън, иска да изиграе ролята на майка си в планиран биографичен филм.

Боби Кристина Браун

Заснемането на лента за живота на Хюстън, трагичната смърт на която разтърси света през февруари, се разисква от няколко студиа.

Певицата бе намерена мъртва във ваната на хотел в Бевърли хилс в навечерието на наградите "Грами". Като причини за смъртта й следствието посочи удавяне, употреба на кокаин и сърдечносъдово заболяване.

Биографичният филм ще проследи възхода към славата на Уитни Хюстън през 80-те години на миналия век и попадането й под влиянието на алкохола и наркотиците през 90-те години, когато е омъжена за певеца Боби Браун – бащата на Боби Кристина.

"Боби смята, че е идеална за ролята на майка си, тъй като никой не я е познавал по-добре", казва за TMZ.com източник, близък до дъщерята на Уитни Хюстън.

Неотдавна певицата Риана изрази желанието си да се превъплъти в образа на Хюстън. За ролята на трагичната изпълнителка се спряга още името на певицата и актриса Дженифър Хъдсън.