В най-големия си хит популярните през 70-те и 80-те години на миналия век изпълнители на ню уейв "Бумтаун ратс" пееха, че не харесват понеделниците.

Членовете на ирландската група обаче явно са размислили, след като точно в понеделник са изнесли първия си концерт от 27 години - обвито в тайнственост шоу в градината на кръчма в Западен Съсекс.

През януари ирландците с фронтмен сър Боб Гелдоф оповестиха, че ще се съберат отново след последната им съвместна изява през 1986 г., за да участват във фестивала на остров Уайт.

Феновете на "Бумтаун ратс" чуват слуховете, че Гелдоф, Питър Брикет, Саймън Кроу и Гари Робъртс ще изнесат концерт в кръчмата "The Gate" в Айфийлд, Западен Съсекс. Управителят на заведението обаче се е зарекъл да пази в тайна изявата им - единствената преди участието им във фестивала на остров Уайт.

"Когато промоутърът им дойде да направи заявка, не можах да повярвам. Нямаше как да кажем на никого, тъй като ставаше въпрос за единственото им участие преди феста на остров Уайт. Но дори и да бяхме разкрили тайната, никой нямаше да ни повярва", казва управителят на "The Gate" Джереми Джеймс.

"Боб беше страхотен - не е изгубил очарованието си, въпреки че е прехвърлил 60-те. Още не мога да повярвам, че това се случи", допълва Джеймс.

Облечен в ярък костюм, сър Боб Гелдоф е забавлявал присъстващите заедно с останалите членове на "Бумтаун ратс" 90 минути. След шоуто музикантите повече от час са разговаряли с феновете.

Фестивалът на остров Уайт ще бъде организиран между 13 и 16 юни. Освен "Бумтаун ратс" в него ще участват изпълнители като "Бон Джоуви", Пол Уелър и "Стоун роузис".