Кейт Бланшет и Колин Фърт, две от звездите на холивудското кино, ще участват в романтичната драма "Skinny and Cat", която ще бъде режисирана от Барбара Стрейзанд.

Филмът, който е определян като "епична любовна история", следва реалния любовен роман между писателя Ерскин Калдуел и фотографката Маргарет Бурк Уайт. Двойката работи заедно по три книги преди да сключи брак, няколко години по-късно те се развеждат.

Фърт ще се превъплъти в образа на писателя, а Бланшет – на неговата любима. Стрейзанд застава зад камерата за първи път от 16 години насам. За последно тя режисира "Огледалото има две лица" през 1996 г. Тя е режисирала още филмите "Йентъл" от 1983 г., за който спечели Оскар, и "Принцът на приливите" от 1991 г.

Очаква се снимките на новия филм да започнат през януари 2013 г., след като Фърт завърши представянето на новите си ленти, криминалния трилър "Гамбит" с Камеран Диас и "Железничарят" с Никол Кидман.

Бланшет, която спечели "Оскар” за ролята си във филма "Авиаторът", също ще има натоварена година. Освен, че е съдиректор на Театралната компания в Сидни, тя отново ще се превъплъти в образа на кралицата във филма от две части на Питър Джаксън "Хобитът". Първата лента ще се появи в кината по-късно тази година. Бланшет вероятно ще представя филма през есента.