Биографичната книга за английската поп певица и текстописец Адел – Адел Лору Блу Адкинс, е вече на книжния пазар у нас, съобщиха издателите от "Сиела".

Книгата представя детството на Адел като дете на самотна майка тийнейджърка, дава отговор на любопитните въпроси кой и как повлиява за музикалното й развитие, въвеждането й в музикалния бизнес, проблемът й с гласните връзки, как й повлиява отказът от турне, кой е мъжът в живота й, какво означават за Адел шестте статуетки "Грами" /досега само Бионсе е постигала този успех/.

Автор на книгата е Марк Шапиро, който е автор на бестселърите на "Ню Йорк Таймс" - "J.K. Rowling: The Wizard behind Harry Potter", "Justin Bieber: The Fever!", както и на други биографии на знаменитости, които се радват на огромен успех сред читателите. Той е журналист на свободна практика, който в продължение на двайсет и пет години отразява събитията в света на развлекателната индустрия в областта на киното, телевизията и музиката в множество британски и чуждестранни вестници и списания.

Макар и само на 24 години, Адел вече е спечелила редица награди за музика, най-значими сред които "Най-добър нов изпълнител" и "Най-добро женско изпълнение" за 2009 г., през 2010 г. е обявена за "Най-добра британска соло изпълнителка", през 2012 г. на церемонията "Грами" през февруари отнася 6 статуетки - една от които "Албум на годината", а сега през 2013 г. е наградена с престижния приз за "Най-добро вокално попизпълнение" за песента си "Set Fire To the Rain".

Има два албума "Adele 19" /2008 г./ и "Adele 21" /2011 г./ - постига рекордни продажби не само във Великобритания, но и в световен мащаб. С втория си албум печели Американските музикални награди и две награди "Брит". През 2013 г. Адел печели и награда "Оскар" за "Най-оригинална песен" с хита си "Skyfall" – част от саундтрака към филма "007: Координати скайфол".